Ik doe mee aan Inktober 2017

Inktober logo
Inktober logo

Het is weer bijna tijd voor Inktober.  Dit jaar doe ik er voor het eerst aan mee. In dit artikel vertel ik je wat Inktober is en hoe ik het ga aanpakken.

Wat is Inktober?

Inktober is een challenge waarbij je in de maand oktober iedere dag een tekening moet maken met inkt. Het is bedacht door Jake Parker in 2009 om beter te worden in het werken met inkt. Sindsdien is het uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend event waar wereldwijd duizenden mensen aan mee doen. De regels zijn vrij simpel. Je maakt een tekening met inkt, upload deze op een social media kanaal en zet er #inktober en #inktober2017 bij.

Pennen

Wat wordt er bedoeld met inkt?

De inkt die je gebruikt kan van alles zijn. De meeste mensen gebruiken brushpennen en fineliners, maar markers, kroontjespennen of een kwast met een potje inkt mag ook. Je kunt zelfs balpennen gebruiken! Het is ook handig een potlood en gum te hebben zodat je eerst een schets kunt maken. Het is begonnen als een challenge voor traditioneel tekenen maar als jij digitaal tekent, kun je de uitdaging natuurlijk ook aangaan.

Benodigdheden

Hoe ga ik het aanpakken?

Op de foto hierboven zie je de spullen die ik kan gebruiken. Ik weet niet of ik alle pennen en stiften ga gebruiken, maar het is wel een goed moment om verschillende materialen uit te proberen. Ik vind het vaak lastig om te bedenken wat ik ga tekenen. Gelukkig heeft Inktober een officiële promptlist. Daarnaast zijn er veel promptlists gemaakt door deelnemers zelf, pinterest is zeer geschikt om deze en tekeningen van voorgaande jaren te vinden ter inspiratie. Ik ga zelf niet een specifiek lijstje volgen, maar meer opdrachten van verschillende lijsten gebruiken.

Hier zie je de pennen en markers nog eens. Ik werk vooral met zwart en wit, zoals de challenge ook bedacht is. Verder gebruik ik wat grijze markers voor schaduwen en meer verschillende tinten in de tekening. Het boekje wat ik ga gebruiken is een notitieboekje van de Hema. Deze heeft kraftpagina’s zoals op bovenstaande foto en witte pagina’s.

Ik ben benieuwd hoe Inktober voor mij gaat verlopen. Iedere dag een tekening is niet makkelijk, daarom ga ik proberen het simpel te houden. Ik ga iedere week een update schrijven hoe de afgelopen week gegaan is en met alle tekeningen van die week.

Ga jij meedoen met Inktober?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *